rallysport vila racing logo
4 10 17

Jourdan Serderidis op titelkoers in WRC Trophy - WRC Spanje

 
Jourdan Serderidis op titelkoers in WRC Trophy - WRC Spanje  
 

Jourdan Serderidis op titelkoers in de WRC Trophy

"Ik wil mijn progressie op gravel tonen"
 
Jourdan Serderidis, de Belgische Griek, en zijn navigator en zakenpartner Frederic Miclotte staan dit weekend opnieuw voor een belangrijke afspraak. In het Spaanse Salou zetten ze hun jacht op de eindzege in de WRC Trophy verder met de DS 3 WRC van J-Motorsport. Het duo heeft een prima uitgangspositie om een gooi te doen naar de eindzege in deze Trophy voor privé-piloten met een WRC van de vorige generatie. 

In de WRC Trophy mochten de piloten 7 wedstrijden selecteren, waarvan de 6 beste resultaten mee zullen tellen in de eindafrekening. Voor Jourdan Serderidis ligt het zwaartepunt van zijn campagne in het slot van het seizoen. 
"In Salou beginnen we aan ons drieluik Catalonië, Wales en Australië. Na onze overwinning in Monte-Carlo en de tweede plaatsen in Polen en Duitsland, hebben we een uitstekende uitgangspositie om een gooi te doen naar de eindzege in de WRC Trophy. Valeriy Gorban, de leider in de tussenstand met zijn Mini, heeft al 6 resultaten behaald, maar hij heeft amper 14 punten meer dan wij. En Jean-Michel Raoux rijdt in Spanje zijn vijfde wedstrijd van het seizoen, maar dat zal ook zijn laatste zijn. Het is mooi dat ze allebei aan de start staan in Spanje. Als we drie keer scoren, dan pakken we de titel in deze WRC Trophy. Dat zou fantastisch zijn," vertelt Jourdan Serderidis enthousiast.

Jourdan Serderidis werkte een geslaagde testsessie af. Hij kijkt alvast uit naar de 19 klassementsproeven en de 312 km tegen de chrono in Spanje. "Deze wedstrijd is de enige met een gemengde ondergrond, wat het speciaal maakt," vertelt de zakenman. "Het gaat heel hard op deze proeven, want de wegen zijn meestal breed en het asfalt is erg vlak. Ook het onverhard biedt veel grip. Het is een rally waar je de juiste lijnen moet rijden, zoals bij het racen. In 2014 heb ik me alvast geweldig geamuseerd met de R5, ook al moest ik twee keer opgeven, eerst na een sortie op de superspecial in Barcelona en daarna door een technisch probleem. Onze  DS 3 WRC heeft trouwens al wat meegemaakt in Catalonië, want we rijden met het exemplaar waarmee Kimi Raikkonen in 2011 over de kop ging op de shakedown. Het zal donderdag opletten worden op de shakedown!"

Jourdan Serderidis en Fred Miclotte kunnen zich alvast volledig concentreren op hun wedstrijd, want ze zijn de enige formatie van J-Motorsport. Het duo wil finishen, maar Jourdan legt de lat hoger.

"In Duitsland voelde ik me goed, maar we werden gehinderd door aanhoudende schakelproblemen. Die zouden nu van de baan moeten zijn. Ik wil mijn progressie, zeker ook op gravel, tonen. We gaan wel gas geven, zeker omdat ik met Fred aan mijn zijde het volste vertrouwen heb. Maar, ik ga ook geen overdreven risico's nemen, want we moeten punten scoren in de WRC Trophy." 

Na de ceremoniële start donderdagavond in Salou, gaat de 11de manche van het Wereldkampioenschap Rally vrijdagochtend om 8h15 van start. Het programma omvat 19 klassementsproeven, goed voor 312 km tegen de chrono. Zondag omstreeks 14h zal de winnaar over het finishpodium rijden. 

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website