rallysport vila racing logo
6 10 17

Bandenkeuze oorzaak van achterstand op de concurrentie - Thierry Neuville

 
Bandenkeuze oorzaak van achterstand op de concurrentie - Thierry Neuville  
 

Op de eerste twee proeven van de dag, een proef van 12,5 km en eentje van 6,5 km op gravel kon Thierry Neuville zich nog nestelen in de top 4 en moest hij amper 2,7 seconden toegeven op de leider Ott Tanak. In de derde proef leek de bandenkeuze niet de meest optimale keuze voor de Hyundai i20 wrc van Thierry Neuville. De 3de proef was een mix van gravel met asfalt en dat zag je meteen aan de tijd van Thierry. Een 9de plaats op de 3de proef en een 7de plaats in het algemeen klassement. Thierry kijkt nu op tegen een achterstand van 15,8 seconden op de leider, Andres Mikkelsen.

Mats Ostberg is momenteel 2de en heeft amper 0.6 seconden achterstand op Mikkelsen. Sebastien Ogier staat momenteel 3de op 4,6 seconden van de leider. 

Nicolas Gilsoul liet in een interview weten dat er wat tijd is verloren gegaan in de eerste lus van 3 proeven maar dat er nog geen oorlog is verloren. De wedstrijd is nog héél lang en er moeten nog 16 proeven verreden worden. Om 15u19 wordt de wedstrijd hervat met opnieuw een lus van 3 proeven met dezelfde proeven als deze morgen. Benieuwd waar Thierry zal staan na de eerste wedstrijddag. 

Algemeen klassement na 3de proeven 

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website