rallysport vila racing logo
10 10 17

Jeoffrey Lerminez blikt terug op een zeer geslaagde Hemicuda rally

 
Jeoffrey Lerminez blikt terug op een zeer geslaagde Hemicuda rally  
 

Er werd van start gegaan in de Hemicuda rally als afsluiter van een mooi rallyseizoen. Er werd voor deze rally gekozen omdat dit toch als een thuisrally werd gezien voor co.piloot Danny Markey. Vleeshandel Markey ligt op een boogscheut van kp Houthulst. 

Voor deze editie opteerden we om met de Bmw van start te gaan. Na de Rally van Staden in 2016 werd deze volledig vernieuwd en gingen we al eens van start in de Rallysprint van Moorslede eerder op het jaar. Dit optreden was van zeer korte duur, na amper 2 kilometer brak het wiel  af en wisten we niet waaraan we ons moesten verwachten in Koekelare. 

Na de eerste proef, kp Kortemark, ondervonden we dat de motor over voldoende pk's beschikte, maar we konden deze moeilijk benutten door het vettige parcours. Kp Houthulst en Koekelare gingen ons beter af en werden de tijden stelselmatig verbeterd.

Na de eerste lus van drie proeven hebben de service mannen van Geko classic goed werk geleverd. De afstelling werd beter afgesteld en dat voelden we meteen op het vettige wegdek. De wagen reageerde veel beter maar bij het verlaten van het servicepark kwamen we tot de conclusie dat we geen achterruit meer hadden.  Tijdens de 2de servicebeurt van de dag werd dit euvel opgelost. 

In de 3de en laatste ronde van de dag begon het opnieuw lichtjes te regenen en op de plaats waar Dennis Degroote van de baan ging, hadden wij ook nog een warm momentje, gelukkig zonder gevolgen. Voor de rest van de rally werden er geen risico's genomen en werd de eerste plaats in klasse 3H veilig gesteld. 

Conclusie over het rally seizoen 2017. Ik heb alvast enorm genoten en zeker met de mooie wagens waarmee ik mocht rijden in elke rally. Bij deze wil ik Danny, Bas, Steven en de rest van het Geko team bedanken voor alle kansen die ik gekregen heb. Ook dank aan alle supporters die erbij waren dit seizoen om ons aan te moedigen.

Op naar 2018 met een nieuwe bolide! 

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website