rallysport vila racing logo
4 3 19

Meer dan 100 teams ingeschreven voor Rallysprint van Moorslede

 
Meer dan 100 teams ingeschreven voor Rallysprint van Moorslede Meer dan 100 teams ingeschreven voor Rallysprint van Moorslede  
 

Komend weekend staat de Rallysprint van Moorslede, die ook al toe is aan zijn 18de editie, op het programma. Ruim 100 teams hebben zich ingeschreven voor de seizoensopener van het VAS rallykampioenschap. 

Een snelle blik op de deelnemerslijst leert ons dat de gevestigde waarden opnieuw van de partij zijn, enkele jongens hun debuut maken in de rallysport en er een mooie mix is tussen moderne en historics wagens. 

Gunther Monnens en Nick Degryse zijn momenteel de blikvangers van deze editie met hun Skoda Fabia R5 en zijn de favorieten om de eindoverwinning in de wacht te slapen. 

Steve Becaert (Evo X), werd afgelopen weekend 2de in Rallysprint de L'Homme en heeft de ideale test achter de rug om Gunther het vuur aan de schenen te leggen. 

Bert Coene (Evo x) gaat opnieuw op pad met Janot Vangeenberghe, Janot debuteerde vorig seizoen tijdens de Rallysprint van Moorslede als co.piloot voor zijn 40ste verjaardag en mag ook dit jaar de nota's voor zijn rekening nemen. Bert is een outsider op de eindoverwinning. 

Jean-Louis De Roeck brengt dan weer zijn prachtige Porsche 997 GT3 mee naar Moorslede, in het verleden stond De Roeck al meermaals aan de start van deze wedstrijd en eindigde hij altijd in de top 10 met zijn Bmw E30. Benieuwd hoe hoog hij dit jaar zal eindigen met de Porsche 997 GT3.

Zoals we het gewoon zijn in de VAS wedstrijden krijgen we opnieuw een armada aan Bmw's te zien. Een 20 tal Beemers kunnen zorgen voor het nodige spektakel. In de achtergrond verwachten we ook een spannende strijd in klasse 2c, ook daar staan er een 18 tal teams ingeschreven.

Een Skoda Fabia R5, een Porsche 997 GT3, een handvol Evo's en Subaru's, een 20 tal Beemers en een 30 tal historics moeten voor het nodige amusement zorgen tijdens deze 18de editie van de Rallysprint van Moorslede. 

Voorlopige deelnemerslijst Rallysprint van Moorslede

Foto - Rallylovers.be en Lorenz Lefere

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website