rallysport vila racing logo
7 3 19

Bram Fonteyne met opgefriste Volvo 240 van start in 2019

 
Bram Fonteyne met opgefriste Volvo 240 van start in 2019 Bram Fonteyne met opgefriste Volvo 240 van start in 2019  
 

We hadden Bram Fonteyne en zijn Volvo 240 verwacht aan de start tijdens de Rallysprint van Moorslede, maar Bram liet ons deze avond weten dat de Volvo net niet klaar is voor deze wedstrijd. En net niet kan je wel redelijk letterlijk nemen want Bram wist ons te vertellen dat deze wedstrijd een week te vroeg komt voor zijn Volvo. 

"Spijtig genoeg kunnen we niet van start gaan tijdens de Rallysprint van Moorslede, de wagen is net niet tijdig klaar geraakt en kunnen het risico niet nemen om met een wagen van start te gaan die maar voor 70% in orde staat. Anderzijds heb ik wel goed nieuws te melden want de Volvo 240 werd 'eindelijk' voorzien van een nieuwe motor met een turbo.

Ik heb het meermaals herhaald in het verleden, we rijden schitterende tijden met deze wagen en wisten meerdere keren een podium plaats te behalen, maar voor de overwinning meestrijden bij de 'oudjes' lukte ons net niet. We waren er een paar keer heel dicht bij, maar als je dan over de limiet moet gaan rijden dan komt dat niet goed.

De oude motor was een 2.3 zonder turbo, nu hebben we gekozen voor een 2.1 motor met turbo, dat levert meteen een winst op van zo'n 50 pk's, zo komen we uit op een goeie 230 pk. Met deze extra pk's moeten we nu in staat zijn om de kloof met de snellere wagens te dichten. 

Een betere motor installeren is één iets, conform rijden is een ander onderdeel die ons veel tijd heeft gekost.

CS Parts, specialist in het verdelen van Volvo onderdelen uit Beernem, heeft zich ontfermd over onze Volvo en dankzij CS Parts hebben we veel bijgeleerd over het juist homologeren van onze wagen. CS Parts is zelf trotse eigenaar van een Volvo die wordt ingezet op circuit en kent uiteraard alle kneepjes van het vak.

Nu we niet van start kunnen gaan in Moorslede moeten we andere oorden gaan opzoeken om onze wagen juist af te stellen. Daarom hebben we geopteerd om enkele ASAF wedstrijden aan ons programma toe te voegen in april vooraleer we richting de ORC rally en de Monteberg rally trekken.

Johan Willaert, gekend als de sterke man achter NV Volvo Cars te Ieper en tevens een trouwe sponsor van FB Motorsport, zal het rechterzitje voor zijn rekening nemen tijdens de Monteberg rally. 

Als alles naar wens verloopt, want je weet maar nooit met een nieuwe motor, kinderziektes kunnen nu eenmaal optreden als je nieuwe onderdelen in je wagen monteert, dan zullen we ook van start gaan tijdens de Rally van Wervik en de TBR rallysprint. Daarna zien we wel.

Eerst de wagen op punt krijgen en opnieuw het goede gevoel in de wagen zoeken, volgende week gaat de Volvo richting de testbank en moet de wagen klaar zijn voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen." Aldus Bram Fonteyne 

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website