rallysport vila racing logo
10 4 19

Open strijd verwacht met 17 M-cuppers van start in de TAC Rally 2019

 
Open strijd verwacht met 17 M-cuppers van start in de TAC Rally 2019  
 

17 M-cuppers van de partij in Tielt 

De Racb M-cup zit duidelijk in de lift en kan rekenen op maar liefst 17 teams die zich ingeschreven hebben voor de 2de manche van de M-cup. 

Patrick Diels kon in Landen de overwinning op zijn naam schrijven, maar is niet van de partij in Tielt, Franky Boulat moest vrede nemen met een 2de plaats, Tom Ceuppens vervoegde het podium met zijn Bmw 130i en Mats VD Brand moest al vroeg opgeven na een koprol met zijn snelle Bmw E30 M3 en is uit op revanche in Tielt. 

Met 17 Beemers aan de aftrap zal er geen gebrek zijn aan spektakel in en rondom Tielt. Naast de vertrouwde namen van Franky Boulat, Wim Muilwijk, Mats VD Brand, Tom Ceuppens, Kurt Braeclevelt, Lorenzo Vandenheede, .... zien we ook enkele nieuwkomers in de M-cup, of teams die hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. 

We kijken vooral uit naar het debuut van Eric Deprez in de M-cup met zijn vetrouwde gifgroene Bmw E36 en de eerste kilometers van het seizoen voor Thierry Cokelaere (Bmw M1) en Cris Algoedt, die met een compleet nieuwe livery van start gaat op zijn Bmw M1. Didier Spillebeen staat dan weer garant voor het betere schuifwerk maar kan ook snel gaan als het moet. Ook Wouter Lievens is van de partij net als Marc Maertens, Dirk Verhaert, Joeri De Bouvere, Luc Debruyne en Kevin Theuwissen

Voor de overwinning in de M-cup kijken we vooral richting Mats VD Brand, hij zal zeker rusten op revanche na zijn koprol in de Haspengouw rally, vorig seizoen kon hij hier ook enkele scratches op zijn naam noteren en reed hij naar de overwinning in de M-cup. 5 Voudig M-cup winnaar Franky Boulat (Bmw Champion M3) is altijd een te duchten kandidaat om de eindoverwinning net als Kurt Braeckevelt (Bmw M1). Deze mannen hebben allemaal de ervaring en voldoende power om het laken naar zich toe te trekken in deze cup en zelfs een rol van betekenis te spelen tussen de grote jongens in de R5 klasse.

Lorenzo Vandenheede zal zeker en vast iets willen tonen in zijn thuis rally, de Rookie of the year 2018, staat alvast te popelen om van start te gaan in Tielt. 

Nog één naam willen we u niet onthouden, die van Gunther Monnens, hij staat voor de gelegenheid ook aan de start in de M-cup met een Bmw E46 M3 die hij komt afstellen voor Chris Vandamme. Iedereen weet intussen dat je Gunther Monnens in gelijk welke wagen mag steken, snel gaat hij altijd, misschien wel een outsider om de overwinning in de M-cup. 

 

Wil je een voorbeschouwing, wedstrijdverslag of heb je nieuwe plannen te melden? Mail naar vincentlannoo@telenet.be
Wij zorgen voor een aangepast artikel op de website